Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten in de buurt

Ontdek de prachtige Achterhoek! Het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland en aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. Natuurlijk mag ook de prachtige oude Hanzestad Zutphen niet ontbreken. Maak een standswandeling met of zonder een gids.

Hanzestad Zutphen

Historische panden, hofjes waarin de tijd heeft stilgestaan, unieke boetieks en speciaalzaken en volop cultuur.

Boottocht over de Berkel

De mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen moet u met uw eigen ogen zien! De Fluisterboot voert u in ruim een uur langs historische monumenten en verrassende plekken, terwijl de Fluisteraar (schipper) op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen vertelt. De enthousiaste vrijwilligers van de Fluisterboot treden op als schippers en varen kundig om de barrières heen die de Berkel en de grachten rijk zijn. De vaartocht begint en eindigt bij de steiger aan het Rijkenhage, middenin het centrum van Zutphen.

Kastelenroute in Vorden

Lekker fietsen langs de acht kastelen van Vorden in de Achterhoek.

De Achtkastelenroute bestaat al vanaf 1913. Sindsdien hebben duizenden fietsers de route gereden. De route kan worden gestart op het Marktplein in het dorp Vorden en heeft een lengte van ongeveer 34 kilometer. De route is met speciale routebordjes bewegwijzerd.

1 tot 2 uur

Museum in Gorssel

Museum MORE is een museum in Gorssel, in de Gelderse gemeente Lochem, dat gewijd is aan Nederlandse modern-realistische kunst. Het is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat daarvoor werd uitgebreid met zeven tentoonstellingsruimten.

1 tot 2 uur

In de Achterhoek hoef je je geen moment te vervelen. Of het nu mooi of slecht weer is, je vermaakt je altijd. Ga lekker het water op met de kano, bezoek een van de prachtige tuinen of geniet van een dagje wellness. Ook cultuurhistorie vind je in de Achterhoek volop. Vergaap je aan eeuwenoude boerderijen, historische stadscentra en statige kastelen. Heb je nog tijd over, bezoek dan een leuke attractie of een van de bruisende evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Moeilijk kiezen? Dan kom je toch gewoon nog eens terug of blijf je wat langer!